Van 03-07-2008 t/m 26-07-2008


Optofonica presents

Aernoudt Jacobs (BE), Sagi Groner (IL/NL), Kaffe Matthews (UK), Telcosystems (NL) en TeZ Janis Ponisch (IT/DE).Opening: 2 juli 18.30 uur
Tijdens de opening:
19.30 uur performance Avatar Metaverse Orchestra
20.30 uur Aernoudt JacobsHet Nederlands Instituut voor Mediakunst presenteerde in samenwerking met 5 days off MEDIA de tentoonstelling en serie performances Crosswire. Crosswire bestond uit geluidsinstallaties en audiovisuele omgevingen die een totale en ruimtelijke ervaring boden door een lichamelijke en multisensorische belevenis. Terwijl de werken verschillende zintuigelijke ingangen bieden om geluid te ervaren, toonde zij in de tentoonstellingsruimte hun architectonische of sculpturale kwaliteiten, waardoor de composities als holistische fenomenen waargenomen konden worden.

Crosswire was samengesteld door Maurizio Martinucci vanuit het Optifonica platform dat zich richt op synesthetische media en geluid in relatie tot de ruimte.

www.optofonica.com
 


 

Performances en screening Crosswire

PROGRAMMA
2 juli 19.30 uur: Avatar Metaverse Orchestra, 20.30 uur: Aernoudt Jacobs
3 juli 19.30 uur: Sagi Groner, Liso Armonium
4 juli 19.30 uur: Telcosystems, Mortals Electric
5 juli 19.30 uur: Optofonica Surround Cinema, screening
6 juli 19.30 uur: Aernoudt Jacobs, Phantom Melodies, 20.30 uur: Francisco Lopez

MEDIAKUNST tijdens 5 DAYS OFF

Tijdens 5 DAYS OFF kon je niet alleen maar genieten van de nieuwste elektronische muziek, maar tevens van de nieuwste elektronische kunst. Het Nederlands Instituut voor Mediakunst presenteerde in samenwerking met het 5 DAYS OFF festival de tentoonstelling Optofonica presents: Crosswire - in search of the synesthetic effect. Optofonica concentreerde zich op de synesthesie van beeld en geluid in relatie tot de ruimte.

Het tweede onderdeel van het 5 DAYS OFF mediaprogramma was Frozen, waarin het stilgezette beeld centraal stond. Het trok de stekker uit recente audiovisuele werkstukken en presenteerde audiokunst, prints en sculpturen als zelfstandige, maar onderling verbonden kunstwerken. Frozen vond plaats in de Mediaroom van de Melkweg, en op de muren van Paradiso. Tot slot was er het programmaonderdeel Roots, waarin de bronnen van de elektronische muziek werden blootgelegd. Zo speelde C64 Orchestra in Paradiso de muziek van de Commodore 64 spelcomputer. Tevens werd er in diezelfde Paradiso een zware muzikale strijd geleverd bij Sonic Wargame en lieten DVD-vertoningen in de Melkweg Cinema de wereld achter de schermen van de elektronische muziek zien.

www.5daysoff.nl/

Met dank aan:
5 days off MEDIA werd mede mogelijk gemaakt door de Mondriaan Stichting en het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten, Powered by Beamsystems www.beamsystems.nl

5 days off werd mede mogelijk gemaakt door Heineken Refreshing Sounds.