event partnerorganisatie

Prix de Rome

Van 21-06-2002 t/m 27-07-2002


Jasper van den Brink, Saskia Olde Wolbers, Diana Ramaekers, Igor Sevcuk (1e prijs)

Van 21 juni t/m 27 juli presenteert het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/Time Based Arts de 4 eindronde deelnemers van de Prix de Rome Film & Video.

De vier eindronde deelnemers Prix de Rome Fotografie worden van 21 juni t/m 18 augustus tentoongesteld in het FOAM_Fotografiemuseum Amsterdam.Begin januari zijn de acht eindronde deelnemers gestart met de werkperiode van drie tot vier maanden. De Rijksakademie biedt daarvoor verschillende faciliteiten waaronder een eigen atelier en gebruik van de werkplaatsen. In deze belangrijke periode wordt door de kandidaten nieuw werk gemaakt. In april kwam de jury bij elkaar om de nieuw gemaakte werken te beoordelen en de verschillende prijzen toe te kennen.

UITSLAG PRIX DE ROME FILM / VIDEO

De jury Film & Video heeft de volgende prijzen toegekend voor de Prix de Rome Film / Video:

1e prijs € 20.000 Igor Sevcuk
2e prijs € 10.000 Jasper van den Brink
basisprijs € 5.000 Saskia Olde Wolbers
basisprijs € 5.000 Diana Ramaekers

De prijstoekenning is gebaseerd op het werk dat de vier eindrondedeelnemers film/video maakten tijdens een werkperiode van drie maanden. Op 20 juni worden de tentoonstellingen geopend en vindt tevens de officiële prijsuitreiking in het FOAM plaats door staatssecretaris dr. F. van de Ploeg. Daarnaast verschijnt een inhoudelijke publicatie (full colour en 160 pag.) die de huidige ontwikkelingen binnen de fotografie en film/video laat zien. Samen met het jureringsproces wordt dit door twee auteurs beschreven.

De jury Film & Video bestaat uit Peter Bogers, Madelon Hooykaas, Mani Kaul, Geert Mul, Mark Nash en Janwillem Schrofer (voorzitter, zonder stemrecht).

www.foam.nl
www.prixderome.nl