tentoonstelling

Move It!

Van 16-12-2000 t/m 28-01-2001


Ineke Bakker, Ivanca Bakker, Atousha Bandeh Ghiasabadi, Dario Bardic, Sara Blokland, Ian Borcic, Persijn Broersen, Sebastiaan Campion, Clariet Manger Cats, Helmut Dick, Jeroen Disch, David Djindjihavhvili, Michel van Duyvenbode, Jeroen Hermans, Kathrin Hero, Sabine Hiemann, Joes Koppers, Karin Langeveld, Margit Lukacs, Suska Mackert, Thierry Mandon, Luna Maurer, Olga Mink, Koert van Mensvoort, Magnus Monfeldt, Pieter Paul Mortier, Nirid Peled, Piek, Elisa van Schie, Jérôme Siegelaer, Yoshibumi Takahashi, Annelies Vaneyken, Annelys de Vet, Anne Verhoijsen, Maarten Visser, Tom Vullings, Roel Wouters, Alllard Zoetman,...


Het Nederlands Instituut voor Mediakunst organiseert de tentoonstelling MOVE IT! een werkplaatstentoonstelling in samenwerking met het Sandberg Instituut.

MOVE IT! is een tentoonstelling annex werkplaats. De tentoonstelling laat zien wat er op en achter de schermen gebeurt en staat volledig in het teken van het proces. Zes weken lang wordt ruw materiaal getoond en bewerkt, en is het media-atelier open voor het publiek. We zien work(s) in progress en de mediamakers aan het werk. MOVE IT! toont media zonder franje, design zonder vormgeving, kunst zonder grote k.


Het Sandberg Instituut (Amsterdam) is een opleiding waar de media op alle mogelijke en onmogelijke wijzen worden ingezet. Media is meer dan oud en nieuw. Media is ook meer dan alleen toekomst en economie. Media is een toverwoord voor culturele dwarsverbanden en experimenten tussen diverse disciplines, mogelijkheden om creativiteit tot uitdrukking te brengen en kritiek op de wereld te hebben.

De media zijn clean, duidelijk en modern. We digitaliseren het leven en beleven het vervolgens wereldwijd, en via het scherm. We ondergaan het digitale proces, de nostalgie, het gevoel, de mensen, de realiteit. MOVE IT! presenteert het digitale ambacht middels media-objecten, tv - filosofie en computerstrategie.

Openingsperformance/proefopstelling
15 december - 23 december
Corrina Oomen, 3 jaars student aan de regie opleiding van de Theaterschool Amsterdam zal tijdens de opening van MOVE IT! een performance geven. Het Nederlands Instituut voor Mediakunst stelt bij een proefopstelling een student in de gelegenheid om nieuw werk te maken en te presenteren.l