presentatie

NIMk @PICNIC

14-16 september, NDSM tererein Amsterdam

Op 14,15,16 September vindt Picnic plaats. Ditmaal niet op het Westergasterrein maar op de NDSM werf. Onder het thema ‘Urban Futures’ wordt er aan de rafelrand van het IJ, als ultiem experiment, de contouren van het toekomstige urbane landschap geschetst door letterlijk een stad te bouwen. Creatieven, wetenschappers, technologie adepten en bedrijfsleven bouwen en bevolken gedurende drie dagen deze tijdelijke nederzetting.

Het NIMk presenteert op Picnic een inspirerend videoprogramma die de verschillende aspecten van het nieuwe stadsbestaan definieert, ter discussie stelt en waar nodig herdefinieert met werk van Sebastian Diaz Morales, Alicia Framis, Robert Hamilton, Mona Hatoum, Gabriel Lester, Mediashed, Nicolas Provost, Semiconductor en Mike Stubbs.

Verder is het NIMk wederom een van de vraagstellende organisaties van de HOT100 workshops van het Virtueel Platform over zinvolle interactie door publiek met (media) kunst /schermen in de publieke ruimte ism DROPSTUF, Hermen Maat en Karen Lancel.

HOT 100, donderdag 15 september 10 – 17 uur

VIDEOPROGRAMMA
vrijdag 16 september 10-11 uur en van 11- 12 uur
Locatie: Grand Pavilion
Gepresenteert door Mirjam van Belzen

Semiconductor, Time out of Place (5 min)
Mediashed, Duellists (10 min)
Nicolas Provost, Stardust (19 min)
Robert Hamilton, Velserbroek (3 min)
Mike Stubbs, Cultural Quarter (10 min)
Martijn Veldhoen, Public Spaces (10/11 min)


http://www.picnicnetwork.org/news