06-09-2006


Presentatie Medio oktober

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst en BeamSystems presenteren dit najaar gezamenlijk de René Coelhoprijs 2006. Aan alle Nederlandse kunstacademies is gevraagd een voordracht te doen van maximaal drie studenten die vorig schooljaar afgestudeerd zijn op het gebied van audiovisueel / nieuwe media. Medio oktober vindt er in het Nederlands Instituut voor Mediakunst een presentatie plaats waar een selectie van deze voordrachten getoond wordt samen met het oude en nieuwe werk van de prijswinnaar 2005: Marta Jurkiewicz. De externe Jury bepaalt uit deze presentatie de prijswinnaar van de René Coelhoprijs 2006.

De prijs, die is genoemd naar René Coelho - de oprichter en voormalig directeur van het Instituut - bestaat uit een bedrag van euro 1250,- en het aanbieden van productiefaciliteiten ter waarde van euro 3500,- om een nieuw werk te maken. Dit houdt in dat de prijswinnaar bijvoorbeeld zelfstandig of met ondersteuning van een editor kan werken in de montageruimtes, gebruik kan maken van de opnameapparatuur of van de computerfaciliteiten inclusief programmeurs in het Artlab. Daarbij mag de winnaar 1500,- euro besteden aan audiovisuele apparatuur bij BeamSystems en gebruik maken van begeleiding en technische expertise bij het opzetten van nieuw werk. BeamSystems verhuurt, verkoopt en installeert audiovisuele apparatuur. De specialiteit van BeamSystems is het combineren van technische kennis met creatieve audiovisuele ideeën en oplossingen. BeamSystems is al jaren first supplier van het Nederlands Instituut voor Mediakunst en ondersteunt de René Coelhoprijs om studenten te motiveren en te helpen de videokunst te professionaliseren.

De prijswinnaar krijgt 6 maanden de tijd om een nieuw kunstwerk te maken en binnen een jaar na de uitreiking van de prijs zal het nieuwe werk middels een presentatie in het Nederlands Instituut voor Mediakunst worden getoond.

Prijswinnaars voorafgaande jaren
1999 Mayumi Nakazaki, Rietveld Academie, Amsterdam
2000 Jens Lueg, Academie Minerva Hanzehogeschool Groningen
2001 Harry Verbeek, Sint Joost Academie, Breda
2002 Filidor Wiese, Academie Minerva Hanzehogeschool Groningen
2003 Guido van der Werve, Rietveld Academie, Amsterdam
2004 Joost Bakker, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem
2005 Marta Jurkiewicz, Rietveld Academie, Amsterdam

Voor informatie over BeamSystems: www.beamsystems.nl

Contactpersoon René Coelhoprijs: Anouk Laverge