screening

NFTVM Avond

12 aprilOp 12 april opent de NFTVM Avond de deuren naar de kunstwereld. Met een speciale avond gewijd aan videokunst introduceren ze een (nieuw) werkveld en een inspiratiebron voor alle media-makers!
Wat gebeurt er allemaal op het vlak van de experimentele film/video? Wat is videokunst eigenlijk? Wie zijn de (belangrijke) spelers en wat is hun achtergrond? Aan welke regels is het genre kunstfilm gebonden? Waarin verschilt het genre zich van het produceren van een ˜gewone˜ film? Hoe vind je de fondsen voor een kunstfilm?

Makers en specialisten zullen dit genre ontleden aan de hand van talloze fragmenten, met dank aan het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

Te gast zijn Nederlandse videokunstenaars, distributeurs Joke Ballintijn en Theus Zwakhals van het NIMk, Cyrille Bloemers, docent in o.a. ˜videokunst˜ en ˜artistieke film˜ aan de HKU-KMT.

Een avond voor nieuwe en gearriveerde makers die op zoek zijn naar nieuwe vertelstructuren, beeldende inspiratie en een frisse blik op hun film- en/of televisievak.

NFTVM Avond 12 april
Het Ketelhuis
Inloop 19.45 uur
Programma 20.00 – 22.00 uur

Bioscoop Het Ketelhuis
Pazzanistraat 4
1040 HJ Amsterdam
(Cultuurpark Westergasfabriek)

Kaartjes halen bij de kassa van Het Ketelhuis. Leden gratis toegang, anders 5 euro.

Het is mogelijk om te reserveren voor de Avonden. Je kunt daarvoor bellen met Het Ketelhuis: 020-6840090. Reserveringen kunnen tot een half uur voor aanvang worden afgehaald bij de kassa, daarna vervalt je reservering.

Reacties kun je mailen naar avond@nftvm.nl

Vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers: www.nftvm.nl