02-11-2002


In navolging op de succesvolle museumnacht vorig jaar zal er op de nacht van 2 op 3 november de derde museum-n8 plaats vinden in Amsterdam. Voor de nachtelijke bezoekers presenteert het Nederlands Instituut voor Mediakunst een divers programma.

Hurt Models - tentoonstelling
Thema's als ontheemding en onthechting krijgen vorm in vijf multimedia installaties. 'Deze vijf theatrale podia zijn als door navelstrengen conceptmatig met elkaar verbonden'. Klinkt vaag? Geen paniek! Tijdens de n8 is er elk half uur een vliegensvlugge rondleiding. Op deze manier zal de symboliek van de indrukwekkende expositie Hurt Models van Christiaan Bastiaans aan niemand voorbijgaan.Narcissus NarcosisHet gestaag ronddraaiende beeld in de installatie Narcissus Narcosis van Michiel van Bakel geeft een rustgevende en hypnotiserende werking. Het beeld wordt zodanig vervormd door de computer dat dit op het eerste gezicht een uitgesmeerd beeld oplevert. Als de bezoeker in een cilindrische spiegel in het midden van de installatie kijkt blijkt de vervorming op wonderlijke wijze verdwenen. Dit is een anamorfose, een 16e-eeuwse perspectief-techniek. Met de wonderlijke vervormingen van de anamorfose hoopt Van Bakel de magie terug te vinden in de veelal vervlakte beeldbuisblik.Videolounge
Een drankje drinken, praten en videokunst kijken. Op de benedenverdieping van het pand wordt in een ontspannen sfeer een doorlopend videoprogramma vertoond waardoor kennis kan worden gemaakt met verschillende kunstwerken uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

www.n8.nl