presentatieevent partnerorganisatie

Machinima Salon

29-09-2006


Presentatie-avond op slotavond van Picnic '06

Virma en Mediamatic presenteren in samenwerking met het Holland Animation Film Festival, de Machinima Salon op de slotavond van de Cross Media Week, Picnic ’06. Locatie de Openbare Verlichting, Westergasterrein, Amsterdam.

Machinima is film, maar dan gemaakt in de realtime 3D omgeving van een videogame. Het is een crossover tussen gaming, beeldende kunst en filmmaken. Sinds kort heeft Machinima de overstap gemaakt van hardcore gamers naar een breder publiek. In Nederland is er in de Machinima Salon voor het eerst ruime aandacht voor dit nieuwe fenomeen.

Tijdens de Machinima Salon zijn er verschillende presentaties:

- Machinima maker van het eerste uur Paul Marino (oprichter van The Academy of Machinima Arts and Science en het Machinima Festival) geeft een introductie op de Machinima cultuur en presenteert recente opmerkelijke Machinima;

- Jorn T, de winnaar GameDesign van Kunstbende 2006 laat zijn winnende werk zien;

- Deelnemers van de Machinima workshop van Mediamatic presenteren de creatieve productiewijzen van hun films;

- Daniel van Gils demonstreert zijn splinternieuwe MIDI aangestuurde Machinima tool;

- Kick off van de Machinima Competitie waarvan de prijsuitreiking plaatsvindt tijdens het Holland Animation Film Festival (1 t/m 5 november in Utrecht). De criteria voor de inzendingen worden bekend gemaakt en gaan online.29 september 2006


Openbare Verlichting, Westergasterrein Amsterdam
Deur open 20.00 u. start programma 20.30 u.
Toegang gratis

Vanaf 22.00 uur vinden tevens tijdens Picnic@Night speciale presentaties en optredens plaats van C64 Orchestra (Virma) en CosPlayers, Symbolic Table (Mediamatic). - Toegang op vertoon van Picnic@Night Passepartout.

De Machinima Salon wordt geproduceerd door Virma (Virtual Institute for Research on Mediaculture Amsterdam) en Mediamatic in samenwerking met het Holland Animation Film Festival.

Virma bestaat uit Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst, de Balie, Waag Society en Steim en heeft als doel het gezamenlijk presenteren en stimuleren van activiteiten op het gebied nieuwe media, eCultuur, hedendaagse beeldende kunst en podiumkunsten.

Mediamatic is een culturele stichting in Amsterdam die workshops. tentoonstellingen, lezingen en andere gebeurtenissen organiseert op het snijvlak van nieuwe media en cultuur.

www.virma.nl
www.mediamatic.net
www.haff.nl