21-10-2003


De komende maanden zal het Nederlands Instituut voor Mediakunst aandacht schenken aan live - cinema. Een samenwerkingproject met Nederlandse centra voor experimentele kunst en muziek zoals Extrapool (Nijmegen), Klub Koe ('s-Hertogenbosch) en WORM (Rotterdam).

Onder invloed van de steeds snellere hard- en software zijn tegenwoordig live -real time - beeld editings mogelijk, waardoor de beeldmaker, zoals de laptop-muzikant, direct beeld kan genereren en manipuleren. In deze avonden een selectie van de pioniers van deze nieuwe podiumkunst.

Performance door Martijn van Boven (NL) & Daniel Meir (IL), verzorgd door WORM uit RotterdamSobere computergegenereerd lichtspel en impressies menselijke handelingen worden doormiddel van beeld en geluid synthese aan elkaar verbonden.

Daniel Meir studeerde Sonologie aan het Conservatorium waarna hij zich voornamelijk ging concentreren op video in combinatie met electronische muziek. Zijn werk kenmerkt zich door een intensieve bewerking van zowel beeld als geluid. Warme en donkere kleuren die samengaan met een plastisch en gelaagde audiotrack. Zo weet hij niet alleen een op een koppeling tussen beeld en geluid te creëren, maar op een hoger niveau komen kleur, klank en timbre samen.Martijn van Boven
is maker van abstract digitale beelden, hoofdzakelijk gepresenteerd in zwart-wit. De beelden vormen een weergave van de binnenste structuur van de computer en worden volledig door de computer zelf gegenereerd. Elke referentie naar picturale beelden buiten de omgeving van de computer is afwezig. Digitale landschappen, punten en lijnen zijn de voornaamste kenmerken van het werk.
http://www.474746.org

Volgende edities van Live Cinema zijn op 18 november en 16 december 2003