18-05-2004


Onder invloed van de steeds snellere hard- en software zijn tegenwoordig live-real time-beeld editings mogelijk. Hierdoor kan de beeldmaker, zoals de laptop-muzikant, direct beeld genereren en manipuleren. De komende maanden zal het Instituut aandacht schenken aan live-cinema. Een samenwerkingsproject met Nederlandse centra voor experimentele kunst en muziek zoals Extrapool (Nijmegen), Klub Koe ('s-Hertogenbosch) en WORM (Rotterdam).Extrapool presenteert: Xavier Querel en Gert Jan Prins.


Voor de laatste Live cinema van dit jaar grijpen we terug naar celluloid en analoge geluiden!

Xavier Querel
is filmmaker, bekend van Metamkine, die enige faam heeft opgebouwd met live-improvisatie met celluloid door onder andere het materiaal celluloid en public te bewerken. In zijn eentje creëert hij een sferische wereld door verscheidene 16 mm films door elkaar heen te projecteren. De projectoren staan hierbij zeker niet stil. De verbanden die hij legt zijn dan indringende, dan vervreemdend, melancholische of verontrustend.

Gert Jan Prins
is een 'analoog' kunstenaar. Hij werkt met kraakdozen, televisieruis, storingen die geloopt als bouwstenen voor de compositie gebruikt worden. Voor deze gelegenheid componeren ze een live set met de fascinerende logica van 'vrij' licht en obscure warme beelden, vergezeld door het geluid van knispers en halve struikelende beats.Aanvang 20.30
Toegang € 4,-