17-02-2004


Onder invloed van de steeds snellere hard- en software zijn tegenwoordig live-real time-beeld editings mogelijk. Hierdoor kan de beeldmaker, zoals de laptop-muzikant, direct beeld genereren en manipuleren.

De komende maanden zal het Instituut aandacht schenken aan live-cinema. Een samenwerkingsproject met Nederlandse centra voor experimentele kunst en muziek zoals Extrapool (Nijmegen), Klub Koe ('s-Hertogenbosch) en WORM (Rotterdam).
 WORM
presenteert de nieuwe 'set' van Telcosystems. Onder de naam Telcosystems onderzoeken kunstenaars Lucas van der Velden en Gideon Kiers sinds 2001 nieuwe manieren van audiovisuele expressie. Eerder werkten Telcosystems onder de namen 0010, minuszero, D:U:M:P en DLF.

De digitaal gegenereerde wereld van Telcosystems is gebaseerd op zelf geschreven systemen. Zij creëren heldere, abstracte microwerelden waarin beeld en geluid uitgebalanceerd samengaan. Telcosystems heeft zich inmiddels succesvol op diverse (inter-)nationale podia gepresenteerd o.a. tijdens het International Film Festival Rotterdam, Transmediale Festival (Berlijn), Sonic Light Festival (Amsterdam), Sonar Festival (Barcelona) en het Iceland Airwaves Festival (Reykjavík). Hun werk was verder te zien in De Appel in Amsterdam en de Vleeshal in Middelburg.

www.telcosystems.net