19-09-2006


Een lezing over het vroege videowerk van Gary Hill


Gebaseerd op haar promotieonderzoek geeft Joost Bolten (Media en Cultuur, Universiteit van Amsterdam) een lezing over het vroege videowerk van Gary Hill. In deze context zullen een aantal video’s worden vertoond, waaronder Elements (1978), Picture Story (1979) en Around & About (1980).

Joost Bolten (1953) studeerde in 1998 af in de hedendaagse metafysica. Sinds 1999 is zij werkzaam als docent bij de afdeling Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Picture Story

Haar promotieonderzoek, getiteld 'Tussen voorstelling en uitvoering, De plaats van de tekst in het videowerk van Gary Hill', richt zich op de tekst in het werk van de Amerikaanse videokunstenaar Gary Hill. De relatie tussen beeld, taal en tekst is een van de belangrijkste thema's van zijn videotapes en installaties. Zijn teksten kunnen niet alleen gezien, gelezen en beluisterd worden (als voorstelling), maar leiden ook vaak tot een bepaalde handeling of actie (uitvoering). Haar analyse is een integrale lezing van de speciale band die tekst en tekstualiteit in het werk van Gary Hill innemen. een plaats die ligt tussen kunst, theorie en filosofische reflectie.De Lezing is in het Nederlands

Aanvang: 20.30 u.
Entree: 3,50 (2,50 Studenten)

Reserveren is aanbevolen
T 020 6237101
info@montevideo.nl