19-10-2007


Lancering FLOSS Manuals: 18.15 uur

Vrijdag 19 oktober tijdens de opening van de tentoonstelling Video Vortex presenteert Adam Hyde FLOSS Manuals. Op FLOSS Manuals (http://www.flossmanuals.net) zijn gratis handleidingen te downloaden voor windows, mac en linux gebruikers over hoe je de open source software kan en moet gebruiken. De handleidingen zijn geschreven met de nieuwe gebruiker in gedachten en zijn natuurlijk gratis!
Er zijn op dit moment 15 handleidingen in het Engels en 10 in het Nederlands en veel nieuwe handleidingen in het vooruitzicht. (http://nl.flossmanuals.net.

Experts op het gebied van open source software kunnen door middel van de FLOSS Manuals Wiki een bijdrage leveren aan de handleidingen om andere gebruikers te helpen. (http://www.flossmanuals.net/write). Met de FLOSS Manuals Remix kunnen eigen handleidingen voor workshops, trainingen en lesprogramma's gemaakt worden. (http://www.flossmanuals.net/remix/remix)

FLOSS Manuals is nu online en beschikbaar om te gebruiken. Tijdens de officiële lancering van FLOSS Manuals op vrijdag 19 oktober geeft Adam Hyde een introductie over FLOSS Manuals en alle mogelijkheden die het biedt. Daarna geeft Julian Olivier (kunstenaar, Free software ontwikkelaar, media-theoreticus) een performance.
In de eerste week van de tentoonstelling Video Vortex staat FLOSS Manuals centraal in de workspace!

De FLOSS Manuals hebben de tweede prijs gewonnen in de Digitale Pioneers Adacemie. http://www.digitalepioniers.nl