screening

IFFR 2008

Van 23-01-2008 t/m 03-02-2008


Het Nederlands Instituut voor Mediakunst tijdens het IFFR 2008

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst presenteerde de volgende werken tijdens het Internationaal Film festival Rotterdam 2008:

Guido van der Werve - Nummer acht (Everything Is Going to Be Alright)
Vrijdag 25 jan 09.45 uur Lantaren 2
Maandag 28 jan16.15 uur Lantaren 1
Een bevroren zee met niks aan de horizon, behalve een groot schip dat zich door de ijslaag een vaarweg baant. Enkele meters voor de boeg van deze ijsbreker loopt een figuurtje, alsof het de weg moet leiden. Een monumentaler beeld is nauwelijks denkbaar.

Nummer acht (Everything is going to be alright) (Werve, Guido van der) online databaseJacco Olivier - Saeftinge
Zondag 27 jan 22.30 uur Lantaren 2
Een eigentijdse en poëtische animatie gemaakt van de gebeurtenissen rond Het Verdronken Land van Saeftinghe. In de 16e eeuw liep het dorp Saeftinghe aan de oostrand van Zeeuws-Vlaanderen onder water en sindsdien heeft de zee vrij spel.

Saeftinghe (Olivier, Jacco) online databaseNicolas Provost
- Plot Point
Donderdag 24 jan 22.30 uur Venster 2
Vrijdag 25 jan 20.15 uur Venster 2
'Plot Point' toont een 15 minuten lange opeenvolging van beelden van voetgangers in Manhattan; we zien reclameborden, vrachtwagens, een choreografie van politie-auto's, terwijl NYPD-politiemannen in uniform en voorbijgangers elkaar terloops bekijken. De combinatie van muziek, montage en fotografie zorgt er op subtiele wijze voor dat de kijker onbewust een verhaal ontdekt en construeert.

Plot Point (Provost, Nicolas) online databaseNicolas Provost
- Gravity
Donderdag 24 jan 22.15 uur Lantaren 1
Zaterdag 26 jan 14.00 uur Venster 1
Het geruststellende element in de film de kusscene wordt met stroboscopische effecten vermorzeld. De kus wordt geïsoleerd uit haar context en de actie vertraagt en flikkert heen en weer. De suikerzoete soundtrack -- klassiek-romantische filmmuziek -- contrasteert sterk met de gedeconstrueerde beelden; samen vormt dit een 6 minuten durende, duizelingwekkende vertigo waar liefde een passionele strijd wordt.

Gravity (Provost, Nicolas) online database


 

Meer informatie: www.iffr.nl