20-06-2008


Hierbij nodigen wij u uit voor een herdenkingsbijeenkomst om afscheid te nemen van Nan Hoover

Herdenkingsdienst om gezamenlijk afscheid te nemen van Nan Hoover.

Vrijdag 20 juni
zaal open vanaf 16.30 uur
atart van het programma 17.00 uur

Welkom door Heiner Holtappels, gevolgd door toespraken van Rob Perree en Sam Schoenbaum.Vervolgens werd er een brief voorgelezen van Bill Viola en aansluitend werd er muziek gespeeld waar Nan van hield.

------------------------------------------------------

2 mei 1931 - 9 juni 2008
Bedroefd nemen wij afscheid van

NAN HOOVERLieve Nan, je behoorde tot de belangrijkste internationale pioniers van de video- en performancekunst. Je kwam naar Amsterdam voor een vakantie, werd verliefd op de stad en besloot te blijven. Met je videokunst liet je de schoonheid van licht, stilte en tijd zien.

Wat achterblijft zijn de herinneringen aan je spontaniteit, je warmte en scherpe kijk op het werk van collega`s en studenten. En natuurlijk je oeuvre, bewaard in musea en vele collecties.

Heiner Holtappels
Directeur Nederlands Instituut voor Mediakunst

Namens alle medewerkers van het Nederlands Instituut voor Mediakunst

Vrijdag 20 juni vindt er bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Keizersgracht 264, Amsterdam van 17.00 tot 19.00 uur een bijeenkomst plaats om gezamenlijk afscheid te nemen van Nan Hoover. Voor vragen of meer details kunt u contact opnemen met ons via info[at]nimk.nl

De crematiebijeenkomst van Nan vindt plaats op maandag 16 juni, 17.30 uur in het Haus der Begegnung, Fürstenbrunnerweg 10-12, Charlottenburg, 14059 Berlijn.