02.10 tot 31.12.2011 Opening zaterdag 1 oktober 2011 om 19.30 in Z33, Hasselt, Belgium

In Oktober 2011 heeft Google de manier waarop naar afbeeldingen kan worden gezocht veranderd, waardoor de Global Anxiety Monitor van de Geuzen niet meer werkt. De tentoonstelling in Z33 is aangepast.

Meer informatie:
http://www.geuzen.org/anxiety/installation/monitor.php?first=en

http://code.google.com/apis/imagesearch/terms.html

 

De installatie Global Anxiety Monitor van De Geuzen uit de NIMk collectie, wordt getoond tijdens de tentoonstelling Architecture of Fear in Z33 in Hasselt, België van 1 oktober t/m 31 december 2011.

Global Anxiety Monitor van De Geuzen in STUK - Leuven BE (2010)

 

De Geuzen

De Geuzen is een organisatie van Riek Sijbring, Femke Snelting en Renée Turner voor multivisueel onderzoek. Sinds 1996 ontwikkelen en gebruiken De Geuzen verschillende technieken om de vrouwelijke identiteit, archiefverhalen en “media image ecologies” te onderzoeken. Hun werk werd internationaal getoond in een variëteit aan evenementen, ruimtes en publicaties.

De Geuzen onderzoeken en testen ideeën samen met hun publiek in de context en het framework van tentoonstellingen, workshops en online workshops. Hun onderzoek is open-ended, waardeert uitwisselingsprocessen en promoot kritische vraagstelling. Enkele van hun projecten werden uitgevoerd in opdracht van, andere werden door henzelf geïnitieerd.

De Geuzen leven en werken in Amsterdam en Rotterdam (NL), en in Brussel (BE).

http://www.geuzen.org

Architecture of Fear


Architecture of Fear kijkt naar hoe onze hedendaagse mediamaatschappij gedomineerd wordt door angstgevoelens. In de media worden we dagelijks gebombardeerd met sensationele berichtgeving, als burger worden we geconfronteerd met steeds toenemende veiligheidseisen en controle.

De oorzaak van de angst lijkt voortdurend te verschuiven. Vaak gaat het om ongrijpbare of zelfs onzichtbare fenomenen (terreur, virale ziektes, de klimaatopwarming, het onveiligheidsgevoel, de financiële crisis).

Eerder dan een emotionele overlevingsstrategie wordt angst een diffuus gevoel op de achtergrond dat zich aan een veelheid van gegevens kan vastklampen om deze tot potentiële bedreiging uit te roepen. Hierdoor gaan we ons in een permanente staat van uitzondering bevinden waar angst de basis wordt van een nieuwe globale infrastructuur van veiligheid, preventie en risico management.

De tentoonstelling Architecture of Fear brengt een selectie internationale kunstenaars en ontwerpers die op diverse manieren reflecteren op de maatschappij van de angst en haar emotionele, sociale of ruimtelijke mechanismen.

Kunstenaars: Bureau D'Etudes, De Geuzen, Floris Douma, Laurent Grasso, Ilkka Halso, Susanna Hertrich, Charlotte Lybeer, Jill Magid, Jennifer and Kevin McCoy, Tracey Moffatt, Trevor Paglen, Marie Sester, Kin Wah Tsang en Els Vanden Meersch.