Het crowd-sourced animatieproject flitser.org begon met een collectie amateur foto’s van mensen die zichzelf in de spiegel hadden gefotografeerd en, doordat ze vergeten waren de flitser uit te zetten, ‘onthoofd’ werden door de flits. Door de posities van alle flitsen te onthouden, en de foto’s in een bepaalde volgorde achter elkaar af te spelen, laten Roel Wouters en Jonathan Puckey de zelfportretten van verschillende mensen op verschillende plaatsen en momenten samensmelten tot coherente stopmotion-achtige animatie films. De flits gaat zijn eigen leven leiden en vliegt via de verschillende foto’s in vloeiende lijnen door het beeld heen. Met de iPhone app, die specifiek voor het project ontwikkeld is, kun je zelf je eigen flits-foto toevoegen aan het project en met de flits animaties spelen. Wouters en Puckey verwijzen met dit project naar de ‘social network’ trend waarbij iedereen zichzelf zo zichtbaar mogelijk probeert te maken. Door al die pogingen tot een geheel te samen te bundelen, zetten ze de ‘narcistische’ motieven van de gebruikers in om een sociaal film project te creëren dat alleen kan bestaan en betekenis kan hebben als zoveel mogelijk mensen deelnemen.

Dus ga naar flitser.org, download de iPhone app (alleen geschikt voor iPhone 4) en gebruik dit kunst-project als excuus voor schaamteloze zelfpromotie!

flitser.org werd ontwikkeld in het kader van de tentoonstelling  Cloud Sounds en is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk) en 5 Days Off.

Roel Wouters geboren 1976 in NL & Jonathan Puckey geboren 1981, NL. Beide kunstenaars wonen en werken in Amsterdam, NL.

http://flitser.org/


PLAYLIST:

 Art in Amsterdam 2011
Tijdens de kunstbeurs Art Amsterdam ervaar je kunst meer dan ooit. Ruim veertig musea, kunstenaarsinitiatieven, broedplaatsen, tentoonstellingsruimten, kunstbeurzen en evenementen slaan tijdens deze vijf dagen de handen ineen voor een viering van de hedendaagse kunst in de stad: beleef Art in Amsterdam! lees meer »