Vrijdag 13 januari 17.00 uur iedereen is welkom!

Vrijdag de 13e om 17.00 uur nodigen wij samen met de collega's van V2_ al onze relaties, vrienden uit voor een finissage van de presentatie van de Ideofonen van Dick Raaijmakers.

Om 18.00 wordt de performance 'Ping Pong' van Dick Raaijmakers uitgevoerd door DNK.

Voorafgaand aan de finissage zal Hans Lentz om 16.00 uur de praktische heropbouw van Ideofoon III van Dick Raaijmakers op zaal toelichten. Zijn presentatie was oorspronkelijk gepland tijdens To Transfer or to Transform een serie van het NIMk over nieuwe versies, remakes, reconstructies en emulatie van mediakunstwerken, maar kon toen geen doorgang vinden.

Eind 2011 werd voor de tiende keer de Witteveen Bos-prijs voor Kunst Techniek uitgereikt, ditmaal aan Dick Raaijmakers (1930). Ter gelegenheid van het winnen van deze prijs is één van de Ideofonen van Dick Raaijmakers gereconstrueerd: Ideofoon 1. Begin jaren zeventig werden door Raaijmakers drie installaties ontwikkeld waarin de luidspreker zelf aan het woord komt. Twee van deze Ideofonen vormden een belangrijk onderdeel van de expositie Raaijmakers die van 11 november tot en met 4 december 2011 te zien was in de Bergkerk in Deventer.

De Ideofonen I en III zijn nog tot en met 14 januari te bekijken bij het NIMk. http://nimk.nl/nl/ideofonen-van-dick-raaijmakers-bij-nimk

Met dank aan V2_ Instituut voor de Instabiele Media. http://www.v2.nl

'Dick Raaijmakers: Een monografie' is tijdens de tentoonstelling te koop bij de receptie van het NIMk. http://www.dickraaijmakers.nl