workshoppresentatie

e-culture fair

Van 23-10-2003 t/m 24-10-2003


Het Nederlands Instituut voor Mediakunst op de e-culture fair

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst presenteert op de e-culture fair Artist in Residence kunstenaars Kelli Dipple en Simon Yuill, en verzorgt e-culture TV.




Personal Devices
workshop van Kelli Dipple

Donderdag 23 oktober 14.00 uur
Donderdag 23 oktober 16.30 uur
Vrijdag 24 oktober 12.00 uur
Locatie: Melkweg, Oude Zaal
Ontdek en deel de geheime plekjes van je eigen mobiele apparaat: functionaliteit, verbinding en persoonlijkheid. Kelli Dipple, afgelopen zomer artist in residence bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst, geeft tijdens de e-culture fair een crash course over persoonlijk gebruik van mobiele devices. Maak deel uit van een narratieve belevenis die plaatsvindt in en rondom de verschillende locaties van de e-culture fair waarbij de deelnemers ieder hun persoonlijke bijdrage geven met SMS-berichten, beeldberichten, telefoontjes, voicemail, beltonen, chat en BlueTooth. Deze ontdekkingreis gaat gepaard met discussies over draadloze netwerken, communicatie, interface ontwerp en toestemming. Neem al je persoonlijke mobiele devices mee!
www.gravelrash.net

Ben jij verknocht aan je mobiele device, of ken je iemand die zich geen raad meer weet zonder, geef je dan op voor de workshop van Kelli Dipple, door een e-mail te sturen naar info@e-culturefair.nl, met als onderwerp 'personal devices workshop' en het tijdstip waarop je wilt deelnemen.
Kosten: 10,- / 7,50 (student/CJP/StadsPas/65 ).




Kelli Dipple
Presentatie m:a:p:p - mapping locations in time

Datum: vrijdag 24 oktober
Tijd: 16.30 - 17.30 uur
Locatie: Melkweg Cinema



De Australische kunstenares Kelli Dipple heeft zich van maart tot en met juli 2003 bezig gehouden met het leggen van de basis voor de ontwikkeling van een geïntegreerd communicatiemiddel dat gebuikt kan worden bij de produktie van culturele activiteiten. Kelli leidde het project en werkte nauw samen met een php-programmeur, java-programmeur en grafisch ontwerper om de gebruikers-interface en functionaliteit van de software te ontwikkelen.

Een belangrijk onderdeel vormt het 'collabarative scheduling'. Het maken van een planning met verschillende partijen, tegelijkertijd, op verschillende plekken (ter wereld). Handig is dat de tijdsplanning automatisch wordt aangepast aan de tijdszone waarin men zich bevind. Het is een bespreking met behulp van video en/of audio en/of chat en/of sms en/of FTP.

Kelli wil dus bestaande diensten en objecten die momenteel (deels) afzonderlijk gebruikt worden, volledig integreren. Haar beweegredenen zijn praktisch en niet esthetisch. Het uiteindelijke doel is het maken van een systeem dat het organiseren en uitvoeren van een cultureel evenement (dat op verschillen plekken plaatsvindt) makkelijk maakt.

Kelli heeft in drie maanden de basis neergelegd. Voor de ontwikkeling wordt gebruik gemaakt van open source software, zodat ook andere mensen het idee verder kunnen uitbreiden.




Simon Yuill
Presentatie os_anm

Datum: vrijdag 24 oktober
Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Locatie: Paradiso, Amsterdam



os_anm is a low-resolution animation tool created by Slateford (Simon Yuill and Tryggve Askildsen). It plays with the idea of the pixel as a fore grounded pictorial element and the aesthetics of old-time computing systems. Slateford has been expended the basic os_anm system so that video streams (from a live camera or the web) can be fed into the system, converted and manipulated in the os_anm style. New forms of pixel display have been developed, plus a networking system to enable multiple users of os_anm to collaborate online and work improvisationally with the system. This new os_anm system will, therefore, explore alternatives to the conventions of the video stream as a photo-realistic media.




e-culture TV

Data: 23 en 24 september 2003
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Het Nederlands Instituut voor Mediakunst verzorgt in samenwerking met het Virtueel Platform e-culture TV een uitzending via www.centraalstation.net en www.fabchannel.com. Vanuit een Streaming Studio in Paradiso wordt aan het eind van elke fair-dag een uur lang tv gemaakt. Het programma bestaat uit korte interviews, sfeerimpressies, registraties van presentaties en de conferentie, reportages van de fair.




e-culture fair

23 en 24 oktober
De Balie, Melkweg en Paradiso (Amsterdam)
De e-culture fair is hét evenement op het gebied van nieuwe media. Internationale innovatieve projecten uit zowel de culturele sector, het bedrijfsleven, de wetenschap en het onderwijs komen hier samen. Het is een digitale dagmarkt die het midden houdt tussen een beurs en een tentoonstelling. Maar op deze beurs wordt niets verkocht en op deze tentoonstelling zijn de makers van het tentoongestelde zelf aanwezig. Zij leggen hun ideeën uit, tonen de resultaten en bieden je de mogelijkheid om alles zelf uit te proberen.
www.e-culturefair.nl