presentatie

DNK Amsterdam en NIMk presentatie

23 juli - 2 September 2011

DNK-Amsterdam en NIMk presenteren:

AIDS-3D - New Innovations

Een zomerproject bij NIMk met 3 installaties van AIDS-3D

23 juli - 2 September 2011

 

Deze zomer presenteren DNK en NIMk samen werk van het Amerikaanse, in Berlijn woonachtige, duo AIDS-3D (Daniel Keller en Nik Kosmas). In het kader van de multi-disciplinaire grensoverschrijdende kunst van deze kunstenaars presenteren DNK en NIMk ook een re- enactment van Anthony McCall's 'Landscape for Fire' en een ‘Pre-book-launch Party’ voor het AIDS-3D ‘artist book’ dat ook spoedig i.s.m. NIMk en DNK gerealiseerd wordt.

 

Opening en event vrijdag 22 juli

18.00 – 20.00: AIDS-3D opening tentoonstelling @ NIMk projectruimte
22:00 - 02:00: AIDS-3D Pre-Book-launch party @ Westergasfabriek

met:

een spectaculaire re-enactment van Anthony McCall's 'Landscape for Fire' (1972) door DNK

DJ Sets van AIDS-3D, Cracksmurf, Too Young & Masterfader

en beelden van Novi

gratis toegang

 

 

AIDS-3D vermengt technologie, theorie, kunst en alledaagse objecten in multimediale werken. Ze produceren sculpturen, 2-dimensionaal werk, computer-installaties en performance based werken die op het internet, in musea, galeries, clubs of etalages verschijnen. Hun opvallend diverse artistieke praktijk kenmerkt zich door het gebruik van jargon afkomstig van de Amerikaanse PR-wereld. Ze hebben zich deze taal toegeëigend om zo economische en technisch- wetenschappelijke ontwikkelingen te kunnen bekritiseren. Hiermee zijn hun werken satirische reacties op de overdreven beweringen van de voorstanders van transcendentale technologie en oneindige groei en hun critici.

 

Landscape for Fire

In 'Landscape for Fire' van Anthony McCall wordt een aantal vuren aangestoken op een open veld. Dit korte en dramatische event werd voor het eerst in de jaren zeventig in Engeland opgevoerd. In het wit geklede performers ontsteken het vuur in een raster dat een geometrisch patroon in het landschap oplevert. In deze DNK-ensemble re-enactment wordt het ontsteken van de vuurkorven en de daarmee gepaard gaande geluiden via geluidsapparatuur versterkt. Deze bijna rituele performance komt tot een einde als het vuur gedoofd is en alles weer stil wordt. Het wordt uitgevoerd door Andre Avelas, Seamus Cater, Mark Hosking en Martijn Tellinga.

Samengesteld door Koen Nutters en Petra Heck
Boek ontwerp: John McCusker
Mede mogelijk gemaakt door Westergasfabriek, AFK, & Niklas Belenius

 

New Innovations

openingstijden: di – vrij 11.00 – 17.00 // gratis toegang
Nederlands Instituut voor Mediakunst
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
Tel 020 6237101
www.nimk.nl

 

http://www.aids-3d.com
http://www.dnk-amsterdam.com
http://www.nimk.nl
http://www.westergasfabriek.nl
http://www.niklasbelenius.com
http://www.t293.it/

 

DNK-Amsterdam is een grensoverschrijdende serie voor moderne muziek, en (geluids-) kunst.

Nederlands Instituut voor Mediakunst
Hedendaagse digitale kunst van video tot 2.0. Tentoonstellingen, presentaties, lezingen, symposia, collectie, distributie, mediatheek, kunstenaarsfaciliteiten en onderzoek.

Westergasfabriek
De historische gebouwen en het omliggende stadspark van de Westergasfabriek in Amsterdam vormen een multifunctionele ruimte van internationale allure. De Westergasfabriek stimuleert het gebruik van de ruimtes voor creatieve evenementen en participeert in culturele projecten om daarmee verrassing en vernieuwing te garanderen. Met behulp van online media en een hoogwaardige digitale infrastructuur onderzoekt De Westergasfabriek hoe innoverende digitale projecten de openbare ruimte verder kunnen verrijken.