Van 26-05-2001 t/m 30-06-2001


Carmen Freudenthal & Elle Verhagen (NL), Jasper Joffe (GB), Keupr/van Bentm (NL), Daniel Pflumm (D), Ugo Rondinone (CH), Georgina Starr (GB), Jennifer Tee (NL) & Jonas Ohlsson (S), Nicky Zwaan (NL)

Liggende clownfiguren, een mini spiegelcatwalk, ambient draaiorgelmuziek, video-geregistreerde schilderkunst, uitvergrote elfenbankjes, reclamelogo’s zonder boodschap, cut-copy-paste modefotografie, minimal sounds, lightboxes en tekstsamples. Met dai dai dai, where do we go from here? flirt het Nederlands Instituut voor Mediakunst, met allerlei disciplines. De expositie speelt zich af in een grote variëteit aan kleuren en artistieke vormen waarin diverse media van hun isolement zijn ontdaan. Ze komen samen in een nieuwe totaalomgeving van sferische ensceneringen waarin van categorisering geen sprake meer is. In deze mix van media wordt het niemandsland van tussengebieden onderzocht.


Tegelijkertijd sluit de tentoonstelling aan bij een tendens in de hedendaagse kunst van omgevingswerken of ‘atmospheres’. Kunstenaars richten ruimtes in om het publiek een ervaring mee te geven. Ze voeren de kijker zoveel mogelijk mee en stellen onze zintuigen volop in werking. Deze expositie is gebaseerd op het idee met een aantal internationale kunstenaars een nieuwe omgeving te creëren, organisch en bont, in de nieuwe galerieruimtes van het instituut. De participanten verkennen divers vakgebied. Ze zijn exponenten van een tijd en visuele cultuur waarin allerlei media steeds nauwer met elkaar verweven zijn. Het vraagstuk wordt opgeworpen of definities van en indelingen in diverse media nog wel relevant zijn?

Met dank aan:
de British Council, Amsterdam en de Nederlandse Ambassade, Berlijn