Van 09-10-2004 t/m 10-12-2004


Tijdens de nationale VJ wedstrijd Visual Sensations worden er workshops gehouden voor jongeren. In deze workshop leer je wat VJ is en ga je zelf als VJ aan de slag. Jaromil, de maker van de software FreeJ, laat je zien wat je met zijn (gratis te downloaden) software kunt doen, en hoe het werkt. De workshop vind plaats op de vrijdag voor de Regio Finale in jouw stad, begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
 

Data en locaties CKV-workshops:
9 okt Kunstencentrum Vooruit, Gent (België)
15 okt LUX, Nijmegen
5 nov Off_Corso, Rotterdam
12 nov Zapclub/Simplon, Groningen
19 nov Mezz, Breda
10 dec Nieuwe Vide, Haarlem

 


Maximaal aantal deelnemers: 15
De workshop kost € 7,50 (je kunt met CKV vouchers betalen).
Met dit kaartje krijg je ook toegang tot de regiofinale de dag erna.

Inschrijven
Via de website www.visualsensations.nl".
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paradiso-Melkweg Productiehuis, Lonneke van Eden, 020-7960077 of stuur een e-mail naar: lonneke@paradiso.nl

FreeJ
FreeJ is een open source software voor het maken van live video. FreeJ biedt de mogelijkheid meerdere lagen video direct op het scherm te bewerken met effecten en filters. Je kunt zelf verschillende effecten inladen en aanpassen naar wens. Je kunt verschillende videobronnen mixen, zoals live camera-input (video4linux), DIVX en AVI files, PNG plaatjes en TEXT files (woord voor woord). Er wordt gewerkt aan het nog verder uitbreiden van de mogelijkheden.
FreeJ wordt ontwikkeld met de wens een vrij, gratis, flexibel product te bieden dat aanpasbaar is aan de wensen van de gebruiker; een vrije en open basis waar eenieder zijn eigen filters in kan ontwikkelen, door simpelweg in te haken op de al bestaande algoritmes en ze te combineren verdeeld over alle mogelijke videolagen. In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Mediakunst zal er een serie FreeJ workshops worden gegeven op verschillende plaatsen in Nederland, van augustus tot december 2004.

Meer informatie over Jaromil
http://freej.org