screening

Cinesonic in de Goethe tuin

Vrijdag 14 september, 21.00 Uhr Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam

Heliocentric van Semiconductor

Cine|Sonic ism NIMk, Goethe-Institut en British Council
Openlucht film: werken van Persijn Broersen & Margit Lukács en Semiconductor met live muziek van Jan Jellinek
Vrijdag 14 september, 21.00 Uhr
Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam
Toegang: € 5,00
Informatie: 020 5312909 of
info@amsterdam.goethe.org

 

In de vernieuwde tuin van het Goethe-Institut vindt op 14 september voor de tweede keer een openlucht editie plaats van Cinesonic.
Jan Jelinek komt speciaal over uit Berlijn om bij videowerken van Persijn Broersen & Margit Lukács en Semiconductor uit de NIMk-collectie een nieuwe live soundtrack te maken.
Dankzij financiele ondersteuning van British Council komen Ruth Jarman & Joe Gerhardt van Semiconductor overgevlogen uit London voor deze bijzondere Cinesonic avond.
Met vuurkolven, dekens en een lekker drankje erbij wordt het vast net als vorig jaar een hele mooie avond!

Achter Semiconductor gaat sinds 1997 het Engelse kunstenaarsduo Ruth Jarman en Joe Gerhardt schuil. In hun werk maken zij op een intelligente en speelse manier verschijnselen zichtbaar die de mens niet met zijn zintuigen kan waarnemen.

Persijn Broersen en Margit Lukács maken video-installaties, foto’s, tekeningen, commercials en videoclips die zich kenmerken door fantasierijke 3d-werelden en die zijn opgebouwd uit bergen knipsels en uren televisiemateriaal.

Jan Jelinek uit Berlijn produceert elektronische muziek. Sinds 2008 is hij de eigenaar van het platenlabel Faitiche. Daarnaast werkt hij samen met het electronics-label Hefty Records uit Chicago. Zijn muziek is gebaseerd op samples. Deze vervreemd hij op een manier dat de originele stukken niet zomaar herkenbaar zijn. Jelinek produceert ook onder de pseudoniemen Farben en Gramm. Farben is meer op de dub en elektronische dansmuziek georiënteerd terwijl Gramm probeert om een compromis te vinden tussen dansbare muziek en minimal luister-electronica.

In samenwerking met Nederlands Instituut voor Mediakunst, British Council en Cine|Sonic.

http://www.goethe.de

https://www.facebook.com/#!/events/300799670027852/?notif_t=plan_user_invited