Van 23-09-2005 t/m 02-10-2005


bezign, sweet street, het smaakt …

Na het gekende succes in Milaan, gaat de werking van bezign verder. De betrachting is een specifiek deel Belgisch design (samengesteld door de leden van het collectief en hun eregasten) in het buitenland te promoten.

bezign
(Bram Boo, Annick Schotte, Damien Bihr en Fabiaan VanSeveren) is namelijk van 23 september tot 2 oktober present op het evenement Inside Design Amsterdam, het jaarlijks rendez-vous met internationaal design dat het tijdschrift Elle Wonen organiseert in deze Nederlandse stad.

Voor deze gelegenheid is Anita Nevens de special guest van onze bezigners.

Inside Design Amsterdam

Het prestigieuse Montevideo-Nederlands Instituut voor Mediakunst, Keizersgracht 264,
ontvangt bezign special guest van 23 september tot 2 oktober, 2005.

In de inkomhal toont bezign een selectie meubelstukken die reeds met veel enthousiasme door het Italiaanse en buitenlandse publiek werden onthaald gedurende de meubelbeurs te Milaan in april 2005: de tafel Chico van de collectie The gypsy Things, de stoel Degré(°3) en het lichtobject Fluor, het wandrek Cordillera van de collectie Vol de nuit, de stoelen Fab M en Fab S. Daarnaast presenteert Anita Nevens een selectie van haar “works in space” (ook de naam van haar onderneming), een serie van meubelstukken met een sculpturale ruimtelijkheid die resulteren uit een onderzoek naar het ritueel van het wonen en de daarbij gebruikte gereedschappen.

Omtrent de individuele ontwikkeling van deze bezigners, wat nieuws...

Dankzij het initiatief van Vange’ stichter Michel Vangenechten, kon Bram Boo een tentoonstelling maken omtrent de relaties tussen de taal van kunst en design. De tentoonstelling die opent op 29 september (tot 4 December, 2005) in Luik in de Vange show-room, rue Paradis 62, toont de collectie The Gypsy Things geproduceerd in een speciale limited edition, en gaat in dialoog met de kunstwerken van twee jonge Belgische kunstenaars: Cathy Coëz en Frédéric Biesmans.

Het onderzoek naar het spel van het efemere, het licht en de immaterialiteit dat de lichtontwerpen van Annick Schotte typeert, heeft de bevestiging gekregen van een internationaal gerenommeerde Europese meubelfabrikant: sommige van haar prototypes zijn reeds in de fase van uitvoering en zullen getoond worden vanaf januari 2006 op de beurs NOW!.

Damien Bihr
, die momenteel bezig is met nieuwe concepten in de branche van het industriëel design voor huiselijke toepassingen, gaat verder met zijn collectie Vol de Nuit. Cordillera is in fase van industrialisatie en sommige nieuwe stukken zullen klaar zijn voor het seizoen van 2006, zoals de wanden FaceNord en de collectie Sexe&lives.

Fabiaan Van Severen zal ook present zijn in Inside Design Amsterdam in het INIT-bedrijfsverzamelgebouw, Oostenburgereiland Czaar Peterstraat 213. Maar ook zal de Gentse designer deel uitmaken van de kunst, design en mode tentoonstelling « Triptiek », De Mijlpaal, Hasselt (B), van 11 september tot 13 november, 2005, georganiseerd in het kader van het triënnale Super! Hasselt.

En ‘last but not least’, zullen Bram Boo, Annick Schotte, Damien Bihr, Fabiaan VanSeveren en Anita Nevens deel uitmaken van de grootste tentoonstelling ooit opgedragen aan het Belgisch design na 2000, Label-Design.be, van 16/10/2005 tot 16/02/2006 in Grand Hornu Images, in Hornu (België).Openingstijden:
dinsdag-zaterdag 13u00 – 18u00
opening: vrijdag 23 september te 13u00

Perscontact :
Giovanna Massoni
be-zign@be-zign.be
32 (0)476 349 594

Met dank aan:
Dank aan Fortemps Printings [Luik] voor zijn royale steun in de productie van onze catalogus.
bezign ontwikkelt tevens een technische samenwerking met een kwaliteitsvolle drukker en een merkwaardige papierleverancier voor zijn toekomstige grafische communicatie, een Graphic Lab.

www.insidedesign.nl