02-10-2007


Presentatieavond

Bain's werken maken materiële structuren in onze samenleving, zoals gebouwen, immaterieel en converteert ze in beweging, geluid en trilling. Door de seismografische trillingen van de grond of architectuur, akoestisch of middels vibratoren te versterken, bevrijdt hij uiteindelijk de perceptie van ruimte van de overheersende vorm, namelijk observatie. In Off Screen zijn drie werken van Mark Bain opgenomen: Transparent Structures (2007), Buzzphones (2007) en A Simulation of a Reconstruction by Remote Means (2003).

Mark Bain (USA, 1966, woont en werkt in Amsterdam) is opgegroeid in een familie van architecten en technici en heeft verschillende opleidingen in die disciplines gevolgd. Maar hij kon nooit iets vinden wat bij hem paste. Tot het moment dat hij in rockbands ging spelen en verschillende kennisgebieden aan elkaar kon verbinden. Dit resulteerde in een voorliefde voor verouderde technologische apparaten, geluid en een gezond wantrouwen in architectuur.

Tijdens de BACKSTAGE-avond gaat Mark Bain dieper op zijn werk in. Hij vertelt over de achtergronden van zijn werk, over zijn artistieke werkwijze en inspiratiebronnen.

Presentatie: Martijn van Boven

Taal: Engels
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: 3,50 (studenten 2,50)