11-04-2000


Michael Saup, Ulay

In de vierde > 50% beeld aandacht voor de initiatiefnemers/samenstellers van de tentoonstelling sHe'll survive, Michael Saup en Ulay. Deze internationaal gerenommeerde kunstenaars, tevens docenten van de exposanten, zijn verbonden aan de Hochschule für Gestaltung in Karlsruhe. Het eerste deel van de avond zal in het teken staan van de digitale media.

Fototot (Ulay) online databaseMichael Saup
zal spreken over een aantal tentoongestelde werken van zijn studenten en ook kort zijn eigen werk introduceren. Hoe dit eerste uur verder wordt ingericht is nog niet bekend, wel is zeker dat de futuristische high tech media de meeste aandacht opeisen, hetgeen sterk contrasteert met het gedeelte van na de pauze.

Namen, Uiterlijkheden, Personenruil (Ulay) online databaseHierin aandacht voor de voorlopers van de nieuwste media, de analoge fotografie, video en film. Ulay zal een videocollage laten zien waarin werken als Fototot, "Namen, Uiterlijkheden, Personenruil" (uit de eigen collectie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst) en Still Standing, een videodagboek met foto observaties China aan bod komen. Ook vertoond hij de videofragmenten van de nog immer omstreden actie uit 1976, waar hij het schilderij 'Der Arme Poet' uit de Neue National Galerie in Berlijn ontvreemde om het vervolgens in een woning van een Turkse migrantenfamilie te plaatsen.