3 t/m 7 maart 20105 days off viert van 3 t/m 7 maart 2010 haar tienjarig jubileum en deze editie markeert tevens de permanente verschuiving van juli naar maart. Die feestelijke gelegenheid wordt gevierd met een spannend en gevarieerd programma, waarin gerenommeerde namen en nieuwe namen elkaar aanvullen. De eerste grote naam is die van Hot Chip: op zaterdag 6 maart zal Hot Chip in Paradiso een show geven, ter ere van het nieuwe album One Life Stand (release 8 februari). En er zijn meer namen bevestigd: ook The Bloody Beetroots (live), Dixon, Rusko en Redshape zullen aantreden op de tiende editie van 5 days off. De data en locaties van deze shows volgen nog; de passe-partouts en kaarten voor Hot Chip gaan zaterdag 5 december in de voorverkoop.

Met One Life Stand brengt het Britse Hot Chip alweer hun vierde album uit, waarop een uitgebalanceerdere en meer organische sound te horen is, door het gebruik van piano en bas in plaats van synthesizers. Toch heeft Hot Chip niet haar even befaamde als beruchte energie verloren, zoals te horen is in de verschillende snippets die op het internet te horen zijn: dansbare electrobeats verpakt in catchy popliedjes.

Naast elektronische muziek presenteert 5 days off in 2010 een kunstenprogramma waarbij de nadruk ligt op speciale projecten in de openbare ruimte, waarvoor de gebouwen van Melkweg, NIMk en Paradiso als uitgangspunt zullen dienen. zie voor meer informatie: www.5daysoff.nl/gevelprojecten

Projectie op de NIMk gevel door Mike Rijnierse


www.5daysoff.nl