Canadian Media Art

Van 20-05-2000 t/m 17-06-2000


Jacques Perron, Garnet Willis
Ontwerp Rustruimte: Marcel Schmalgemeijer

RustRuimte: videoprogramma van de distributeurs V-Tape, VVV, Videopool en werken uit de collectie van Montevideo/TBA

Défilement / Jacques Perron

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/Time Based Arts presenteert de tentoonstelling Canadian Media Art. De tentoonstelling staat in het teken van ontspanning en zal een ongedwongen sfeer uitademen. In de speciaal opgezette RustRuimte, ontworpen door Marcel Schmalgemeijer, kunnen bezoekers naar eigen keuze video’s bekijken van hedendaagse Canadese kunstenaars. Er is onder meer werk te zien van Leslie Peters ...the 400 series..., Mike Hoolboom en Deirdre Logue Moohead. Het publiek zal geconfronteerd worden met zowel abstracte geluidskunst als indringende docusoaps, found footage en hypnotiserende image loops.

Garnet Willis / Triquetraflux 2

Naast de RustRuimte wordt er op de eerste en tweede verdieping werk getoond van videokunstenaar Jacques Perron en geluidskunstenaar Garnet Willis. Jacques Perron maakt fotografische videowerken waarin de ademhaling van een individu centraal staat. Deze ‘documentaires’ laten een reis van rust naar verdrukking zien. Canadian Media Art toont Défilement en Battement. Garnet Willis geeft een performance met zijn Triquetraflux 2, een drievoudige harpconstructie die met behulp van computerprogrammatuur bespeeld wordt.

Extra tentoonstelling van prijswinnaar René Coelhoprijs 1999, Mayumi Nakazaki.
Mayumi Nakazaki toont tijdens Canadian Media Art de werken Sushi’s world, 1999 en
Out of sight, 2000. Met Sushi’s world heeft zij vorig jaar de prijs gewonnen. Haar nieuwe werk Out of sight is tot stand gekomen met behulp van deze prijs. Meer informatie.
Ook dit jaar zal het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/TBA de René Coelhoprijs uitreiken aan een kunstacademie - student die eindexamen doet op het gebied van multimedia.

20 - 24 mei, 2 proefopstellingen van studenten
Silke Wawro; VOLKSWARE www.volksware.org
Inge Ooms; Vacüum, 2000

Dinsdag 23 mei >50% Beeld, lezing en presentatie met o.a. Leslie Peters van V-tape, Garnet Willis en Jacques Perron. Toegang vanaf 20.00 uur. Entree fl. 7,50 (studenten fl 5,-). Reserveren T 020 6237101.

Met dank aan:
de Canadese Ambassade, Den Haag