Opening 5 days off / Crosswire

02-07-2008


Woensdag 2 juli vanaf 18.30 uur met om 19.30 performance door Avatar Orchestra Metaverse

Avatar Metaverse Orchestra, Aernoudt Jacobs

 

Bekijk de foto's van de opening van 5 days off

 

 

Bekijk de foto's van de tentoonstelling CROSSWIREPerformance 19.30 uur: Avatar Orchestra Metaverse

Avatar Orchestra Metaverse (AOM) performances lieten virtuele instrumenten zien speciaal ontworpen en gemaakt voor elke compositie van het Orchestra op het Second Life platform, en werden uitgevoerd door artiesten afkomstig uit alle windstreken.AOM begon in maart 2007. Het Avatar Metaverse Orchestra is zowel een middel voor uitvoeringen als een middel voor voortdurende experimenten. Het Orchestra werkt met een steeds toenemend speciaal voor haar gecomponeerde repertoire en voor de virtuele Second Life omgeving. Wat de Avatar Orchestra Metaverse uniek maakt, is het formaat dat het voor hen mogelijk maakt met geluid te werken in virtuele omgevingen op een meer ‘fluent‘ en afwisselender manier, dan in kleinere samenstellingen mogelijk zou zijn. De Orchestra benadert Second Life als een instrument op zichzelf.

Live in Second Life spelen, betekent spelen in een ruimtelijke geluidsomgeving. Als luisteraar van een inworld uitvoering hoor je de muziek vanaf de plek waar je gaat zitten, je hoort de artiest die dichterbij is beter, dan de artiesten die verder bij je vandaan zijn. Deze publiekservaring is essentieel voor de uitvoering van het Avatar Orchestra Metaverse. Veel van de AOM uitvoeringen, zoals in 'Crosswire' waren gemengde uitvoeringen in de zin, dat AOM 'real life' uitvoerden en tegelijkertijd voor een virtueel publiek in Second Life.

AOM's concert omvatte ook het mooie en krachtige THE HEART OF TONES (mixed reality versie) van de iconische componist Pauline Oliveros (aka Free Noyes), en magnetiserende compositie van geluidskunstenaar Björn Eriksson (aka Miulew Takahe).

www.avatarorchestra.org

Performance 20.30 uur: Aernoudt Jacobs

Phantom Melodies
2006 – 2008, installatie en performance

Phantom Melodies


Phantom Melodies
is een installatie met een aantal zelfgebouwde roterende speakers, die ieder een bijzondere stroom van geluiden produceren. De speakers staan in een ruimte waar iedereen vrij kan rondlopen. De installatie speelt een constante loop en wordt daardoor ervaren als een continue veranderend geluidsveld. Het geluidsveld wordt gemaakt door de rotatie en de variatie in de snelheid in overeenstemming met de geluiden en de tijdslijn van de partituur. Het geluidsveld is een gecomputeriseerde compositie van beweging in de tijd.