www.xposer.nl

16-03-2001


Opening van een nieuw streaming media platform voor studenten

Op 16 maart vindt in Paradiso het openingsfeest plaats van een digitaal platform voor multimediawerk van studenten in het kunstvakonderwijs: www.xposer.nl (niet meer online)

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/Time Based Arts (het NIMk) heeft de website www.xposer.nl voor audiovisuele produkties van studenten van het kunstvakonderwijs laten ontwerpen en een server voor meer dan 20 uur film en video ter beschikking gesteld. Hierdoor ontstaat een platform voor vertoning, verspreiding, onderzoek en ontwikkeling van multimediawerk van studenten. Op de website www.xposer.nl kunnen studenten hun nieuwe produkties zelf plaatsen en aan een breed publiek tonen. Het Artlab - de onderzoek en ontwikkeling afdeling van het NIM- zal verder samen met de studenten de mogelijkheden van het internet onderzoeken en de website www.xposer.nl uitbreiden.

Met dank aan:
Ontwerp website: Roel Susan
Technische ondersteuning: Artlab, Nederlands Instituut voor Mediakunst
Met dank aan xs4all

De website www.xposer.nl is vanaf 14 maart on-line.Programma: vrijdag 16 maart 2001

Voorvertoning van de 10de editie van Prec,ies - het videomagazine van studenten van Hogeschool voor de kunsten Arnhem.

Vertoning van de winnaars van de jury en publieksprijs van de nacht van de studentenfilm van het Gelderse Filmfestival 2000 in het Filmhuis Arnhem: ‘Unwired’ van Jeroen Annokkee, ‘De zes zussen van opa’ van E.Vegter.

Selectie van Cinestud 2000, het internationale studenten filmfestival: ‘Podobe Mesta / City Images’ van Jurij Gruden, ‘It's About Time’ van M.S Vava, ‘Ku'damm-Security’ van Ed Herzog (winnaar Cinestud Award 2000), ‘Portrait of a Lover as a Tired Man’ van Miguel Barreda, ‘Little Echo Lost’ van Armagan Ballantyne (winnaar Cinestud Award 2000)Presentatie van de website www.xposer.nl

Feest met dj's en vj's van verschillende kunstacademies: Maartje & Margrit

Paradiso, Weteringsschans 6 - 8, Amsterdam
Start: 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
Entree: fl 17,50 incl. daglidmaatschap & Paradisco 3000
Studenten: fl 10,- (op vertoon van OV-kaart)

www.xposer.nl is een produktie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/Time Based Arts.

Het Artlab - de onderzoek en ontwikkeling afdeling van het NIM- zal verder samen met de studenten de mogelijkheden van het internet onderzoeken en de website www.xposer.nl uitbreiden.

Met dank aan:
xs4all