Push / Pull

Van 15-05-2003 t/m 18-05-2003


Passenger Terminal Amsterdam
buitenbalkon 1e etage

Tijdens het World Wide Video Festival zal het project Push / Pull van de mediakunstenaars Marnix de Nijs en Edwin van der Heide worden getoond bij de Passengers Terminal Amsterdam. Push / Pull is met de steun van het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/Time Based Arts tot stand gekomen.
 



Push / Pull
is ontwikkeld vanuit het perspectief dat we leven in een wereld waarin netwerkcommunicatie een steeds grotere rol speelt. Het internet wordt steeds meer gebruikt om beeld en geluid te communiceren. Directe interactie via het net staat echter nog relatief in de kinderschoenen. Push/Pull onderzoekt juist deze fysieke communicatie via het internet. Hierbij wordt er zeker niet van uitgegaan dat communiceren op afstand dezelfde 'kwaliteit' zou moeten krijgen als in een situatie waar geen elektronische barrière aanwezig is.



De installatie is interactief en bestaat uit twee zwevende, ronde objecten die zich bevinden op twee afzonderlijke speelvelden. De objecten kunnen door het publiek bewogen worden, maar kunnen zelf ook bewegen. Als het eerste object door een bezoeker in beweging wordt gebracht, dan zal het tweede object deze beweging kopiëren. Dit kan omgekeerd ook als er een tweede bezoeker aanwezig is bij het tweede object. Het resultaat is dat de twee bezoekers door middel van de objecten met elkaar kunnen communiceren. Ze gaan letterlijk tegen elkaar aanduwen, terwijl ze zich niet op dezelfde plek bevinden.

Openingstijden PTA 11.00 - 22.00 uur

Voor meer informatie / beeldmateriaal:
Marieke Istha (communicatie)
T 020 6237101
E istha@montevideo.nl

Met dank aan:
de Mondriaan Stichting en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
Marnix de Nijs en Edwin van der Heide, Push/Pull, 2003