Case Study: Documentatie en Conservering van de Installatie door eddie d, A Word of Welcome

eddie d.

A Word of Welcome (1997-2007)

eigen collectie


Dit werk van eddie d. is ook al op meerdere manieren gepresenteerd. Om conservering en presentaties in de toekomst ook mogelijk te maken werd ditmaal een interview met de kunstenaar gehouden. De bedoeling was om de grenzen van en de mogelijkheden van veranderingen omtrent deze installatie te onderzoeken. A World of Welcome bestaat uit een monitor op een sokkel met daarop het beeld van een nieuwspresentator. De monitor staat in contact met de deurmat, wanneer iemand binnenstapt verwelkomt de presentator op het scherm de bezoeker. Er zijn verschillende versies van deze installatie met verschillende verwelkomingen in verschillende talen.

Still van Vivan van Saaze die eddie d interviewt uit 'Case studies: Eddie D. A Word of Welcome (interview) Video documentation.' Beschikbaar in de NIMk mediatheek.
Eindrapport:
richtlijnen voor de herinstallatie en conservering van A Word of Welcome van eddie d. [Download PDF] Case Study: Documentatie en Conservering van de Installatie door Miguel-Angel Cardenas, 25 Caramboles
read more »
 Case Study: Documentatie en Conservering van de Installatie door Stansfield en Hooykaas, Outside Inside
read more »
 Case Study: Documentatie en Conservering van de Installatie door Servaas, Are You Afraid of Video?
read more »