Museumnacht 2008

01-11-2008

Tentoonstelling: Sonic Voices, Rocking Hard
Installatie: Jonas Vorwerk
DJ: DJ Lonely & Baba Electronica
Workshop: Gijs Gieskes
Eten: zaligeten

NIMk tijdens de Museumnacht 2008
Tijdens de Museumnacht liet het NIMk niet alleen in de tentoonstelling 'Sonic Voices, Rocking Hard' veel muziek en klanken horen. De museumnachtbezoeker kon in het NIMk de hele nacht zelf jammen op de Lightbox Sequencer van Jonas Vorwerk. Vanaf 21.30 tot het einde van de nacht draaide en performde DJ Lonely & Baba Electronica. Gijs Gieskes leerde bezoekers muziekmaken op een gameboy of er was de mogelijkheid om elektronisch speelgoed om te bouwen tot je eigen muziekinstrument.Tentoonstelling

Sonic Voices, Rocking Hard presenteerde tot de verbeelding sprekende vormen van 'geluidskunst'. Van een 3D videoclip voor Björk, tot het soundmuseum.fm, tekeningen van hi-fi stereosystemen, in rubber gegoten speakersculpturen, cd's en video's van Annika Ström en Kim Hiorthøy, optredens van de kleinste band van Nederland en installaties van Nathalie Bruys en Planningtorock. Tevens waren er video-clips voor the Knife, CocoRosie en van Heidi Happy te zien. De werken waren gemaakt door jonge kunstenaars met uiteenlopende achtergronden. Allen deelden zij een grote voorliefde voor muziek, geluid en kunst.

Lightbox sequencer 2.0 van Jonas Vorwerk 19.00 – 02.00 (audiovisueel doen)
De Lightbox Sequencer bestond uit een aantal apparaten die licht en geluid geven. Het licht en geluid kon je zelf sturen door op de knoppen van de Lightboxen te drukken of eraan te draaien. Op intuïtieve wijze kon je met deze 'lightbox sequencer' samen met anderen jammen! Op deze manier maakte je kennis met één van de basisbeginselen van de hedendaagse elektronische muziek en waande je je direct een performer op het podium. http://www.jonasvorwerk.com/

Little Sound DJ Workshop / Circuit Bending Workshop door Gijs Gieskes

Circuit Bending Workshop door Gijs Gieskes

Gijs Gieskes leerde bezoekers tijdens de Little Sound DJ Workshop hoe je muziek kan maken met een gameboy. Men kreeg een Nintendo Gameboy tot de beschikking en werkte met het programma LSDj waarmee elektronische muziek gecomponeerd kan worden. Alle gecomponeerde muziekstukken waren de rest van de n8 voor het publiek te beluisteren.
Tijdens de workshop Circuit Bending bouwde de bezoeker het elektronisch speelgoed om tot muziekinstrument. Circuit Bending is het kortsluiten en ombouwen van elektronische apparaten op lage voltages, zoals batterij-aangedreven gitaren, kinderspeelgoed en kleine digitale synthesizers. De technieken van het Circuit Benden worden in verband gebracht met noise muziek, maar ook veel conventionele hedendaagse muzikanten gebruiken dergelijke omgebouwde instrumenten. www.gieskes.nlDJ Lonely & Baba Electronica 21.30 – 02.00 uur (muziek, podium)
Meer informatie en kaartverkoop: www.n8.nl

Jonas Vorwerk, Lightbox sequencer 2.0, foto Su Tomesen
Circuit Bending Workshop door Gijs Gieskes