(Im)possible Worlds Info

Image: Virtual Growth

Het Amsterdamse audiovisuele netwerk festival FIBER is door het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk) uitgenodigd om een tentoonstelling samen te stellen die de laatste artistieke ontwikkelingen representeert binnen hun netwerk van opkomende kunstenaars en ontwerpers. De tentoonstelling (Im)possible Worlds wordt van 23 augustus tot 28 september gepresenteerd op Platform 2. Op donderdagavond 23 augustus wordt (Im)possible Worlds geopend met een programma bestaande uit een real-time sculpturale performance met surround sound (Integration.04) van Dieter Vandoren en een live ambient set gespeeld op twee Nintendo DS'en door AuxPulse. Afsluitend zullen de FIBER DJ’s Dubberdink en Fafi Fabi het evenement van muziek voorzien.

Aux Pulse (photo_Jessica Dreu)

(Im)possible Worlds bestaat uit een vijftal installaties die de realiteit van de materiële wereld doen samensmelten met de virtuele aard van de digitaal gegenereerde omgeving. Dit resulteert in nieuwe realiteiten die tastbaarheid kunnen suggereren, maar immaterieel blijven. Voor het bewegende beeld vervult de apparatuur de rol van intermediair die staat tussen de '(im)possible worlds' die worden gepresenteerd en de tastbare en emotionele reacties die ze oproepen bij het publiek. Met behulp van computersystemen geven de kunstenaars in (Im)possible Worlds door middel van audiovisuele en materiële representaties van licht, geluid, beweging en ruimte vorm aan een alternatieve beleving van de werkelijkheid.

PLPLPL.PL PT.9 - photography Bart Dykstra

 Met het doorlopende meta-kunst project Databooth presenteren Sietse van der Meer (FIBER) en Heinze Havinga (Left Foot Media) de kunstwerken ook in het virtuele domein. Real-time data wordt uit de werken gehaald en vervolgens via COSM aangeboden als open datasets. (Im)possible Worlds is daardoor de eerste expositie met een eigen API. Ontwikkelaars kunnen deze input gebruiken voor het maken van nieuwe werken.

Een andere manier waarop de nieuwe media kunstenaar zijn creativiteit kwijt kan, is in de vorm van het ontwikkelen van artistieke applicaties. Kunstenaars als Rutger Muller en Peter Kirn (en anderen) zijn daarom uitgenodigd om een App-galerie samen te stellen met artistieke tools. 

))))) repetition at my distance

Opening
Datum: Donderdag 23 augustus
Locatie: Platform 2 bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst (2e verdieping) (NIMk)
Adres: Keizersgracht 264, Amsterdam
Tijdstip: 18:30 - 23:30

Programma
• 19.00 : Q&A met de kunstenaars: moderator Michel van Dartel (V2_)
• 20.00 : performance Integration.04 – Dieter Vandoren
Realtime sculptuur in de ruimte, licht en geluid, 2012
• 20.15 : AuxPulse Ambient en IDM liveset op twee Nintendo DS’en
• 21.15 : performance Integration.04 – Dieter Vandoren (herhaling)
• 21.30 – 23.30 : Muziek van FIBER DJ’s: Dubberdink & Fafi Fabi

 (Im)possible Worlds Opening
NIMk en FIBER nodigen iedereen uit om de opening van (Im)possible Worlds bij te wonen, te genieten van de optredens en de kunstenaars te ontmoeten in het geweldige pand van het NIMk read more »

Tentoonstelling (tentoongestelde werken)
SCHWARMNicolas Andreas Fischer, Generatief software proces, 2012
))))) repetition at my distanceGabey Tjon A Tham, Kinetisch/licht/geluid installatie, 2012
Sound Of SignalsLeon Lubberdink & Robin Koek, 6-kanalen interactieve geluidssculptuur, 2012
PLPLPL.PL PT.9: (Lost presence) - Matthias Oostrik, Interactieve installatie, 2012
Virtual GrowthLieven van Velthoven, Interactieve projectie mapping installatie, 2010
DataboothSietse van der Meer (FIBER) & Heinze Havinga (Left Foot Media), Data/kunst project, doorlopend

 (Im)possible Worlds Werken
(Im)possible Worlds bestaat uit een vijftal installaties die de realiteit van de materiĆ«le wereld doen samensmelten met de virtuele aard van de digitaal gegenereerde omgeving. read more »

http://www.nimk.nl
http://www.fiber-space.nl/fiber-event/fiber-at-nimk/

Meld je aan via ons Facebook evenement