Hear it! avond met 4 werken uit de NIMk collection

Image: Alva Noto

Het Stedelijk Museum en Non-fiction organiseren voor de tweede keer een avond over en met geluidskunst, als onderdeel van de serie Temporary Stedelijk 3 – Stedelijk @ Trouw/De Verdieping in TrouwAmsterdam. Toonaangevende kunstenaars en musici reageren op de vraag: hoe klinkt een gebouw? Met live optredens en installaties van o.a. Alva Noto, Machinefabriek, Jacob Kirkegaard, Sarah van Sonsbeeck, Mark Bain, Alexandra Duvekot, Peter C. Simon en bijzondere collectiepresentaties van het Stedelijk Museum en NIMk in De Verdieping.

De clubzaal van TrouwAmsterdam, het restaurant, De Verdieping, De Hal en de machinekamer vullen zich met geluiden en installaties die de architectuur verklanken en verbeelden. Daarnaast duiken video- en geluidswerken op uit de collectie van het Stedelijk Museum van o.a. Bruce Nauman, Gary Hill en Marina Abramovic op verschillende plekken in het gebouw. Het Nederlands Instituut voor Mediakunst draagt bij aan de avond met een selectie van videowerken die de grenzen van het gebouw oprekken:

20 Hz, Semiconductor (UK, 2011, 4'59")
Walking After Acconci (Redirected Approaches), Iain Forsyth & Jane Pollard (UK, 2005, 24'00")
Raum sehen und Raum hören, Valie Export (DE, 1974, 9'22")
Body Music II, Charlemagne Palestine (USA, 1974, 8'03")

Playing the Building is een spraakmakend experiment waar geluid, kunst en architectuur elkaar op speelse wijze ontmoeten!

Location: TrouwAmsterdam, Wibautstraat 127, 1091 GL Amsterdam
€ 15 | Deur € 15 | Trouwe Honden € 14 | Club
20.00 - 01.00 | Deuren open 19.00

http://www.trouwamsterdam.nl/