Installation art: Who Cares? documentaire

  mei 2011



De conservering van hedendaagse beeldende kunst vormt een blijvende uitdaging voor musea. Kunstenaars maken multimediakunstwerken en installaties van vergankelijke materialen als was, rubber en PURschuim. Kunnen deze werken bewaard blijven voor de kunstliefhebbers van de toekomst? Dit soort onderwerpen vormen het werkterrein van conservatoren en restauratoren in musea voor moderne en hedendaagse kunst. De documentaire Installation Art: Who Cares? biedt een breed (museum)publiek een blik achter de schermen om inzicht te geven in de dagelijkse praktijk van het beheer en behoud van installatiekunst.



De film is gemaakt door Michiel Hogenboom (producent) en Maarten Tromp (regie). De film duurt een half uur, is Engels gesproken en ondertiteld in Nederlands, Spaans en Duits.

Installation art: Who Cares? is in opdracht van de SBMK tot stand gekomen in samenwerking met een groep conservatoren en restauratoren van 35 Europese musea, met financiele ondersteuning van het EU Culture Programme. Allen waren betrokken bij twee Europese onderzoeksprojecten over conservering, presentatie en documentatie van complexe kunstwerken: Inside Installations (2004-2007) and PRACTICs (2009-2011).

www.inside-installations.org
www.incca.org
www.sbmk.nl