Publicatie Content in Context

26-10-2005


New technologies for distribution

Uitgave naar aanleiding van het onderzoek 'Content in Context', waarin de nieuwe mogelijkheden voor distributie van videokunst en experimentele film besproken worden.

Publicatie in het Engels uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Mediakunst over de nieuwe technieken voor distributie van videokunst en experimentele film.

Nu de grenzen tussen audiovisuele media, telecommunicatie, Informatie en Communicatie Technologie vervagen en de digitale televisie, HDTV etc. zich steeds verder ontwikkelt, ontstaan er zowel op technisch gebied als qua publieksbereik veelbelovende nieuwe distributie mogelijkheden. Het internet biedt kunstenaars en distributeurs nieuwe mogelijkheden om de videokunstwerken te distribueren middels streaming videotechnieken. Distributie kan zo op den duur makkelijker, sneller en goedkoper verlopen. Het Nederlands Instituut voor Mediakunst heeft de afgelopen jaren met gebruik van zijn eigen collectie onderzoek gedaan onder de titel Content in Context naar deze nieuwe technieken. Op 14, 15 en 16 April, 2005, bood het Nederlands Instituut voor Mediakunst tijdens het Dutch Open festival de kans om een state of the art overzicht te krijgen van alle nieuwe manieren van distributie. Deze publicatie is een verslag van deze bijeenkomsten met een uitgebreide beschrijving van het project bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst en als toegift en artikel van Stoffel Debuysere, Audiovisual media in a network culture.

Uitgave: 2003

Taal: UKDownload Publicatie 
Deel 1 - Deel 2 - Deel 3

Deel 1  Eindrapportage door Gaby Wijers

Deel 2  Programma en Reports

Deel 3  Artikel van Stoffel Debuysere