Edits

Vanaf donderdag 25 maart was op het Centraal Station Amsterdam de eerste n8-expo te bewonderen. Hierbij is een ontwerp van Rolf Coppens die zich heeft laten inspireren door het NIMk.

De n8 koppelde 3 jonge ontwerpers aan 3 Amsterdamse musea en liet hen vrij een beeld te creëren voor op de bouwschuttingen van de Noord-Zuid lijn. Ze hebben een paar interessante ontwerpers gevonden: Lennard Kok, Rolf Coppens en Stefan Glerum. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door musea, die tezamen de diversiteit aan culturele instellingen in Amsterdam laten zien: het Allard Pierson Museum, NIMk en Van Gogh Museum. Het resultaat is even divers als onmuseaal; een frisse blik op culturele instellingen, een nieuw welkom naar de stad, en een toffe expo met jong talent op een unieke plek.

De ontwerpen zijn tot 25 juni te zien op het Centraal Station. En je kunt de ontwerpen ook downloaden als wallpaper op Nalden.net. De n8 heeft de ambitie dit project uit te breiden naar een wisselexpositie die het hele jaar loopt met meerdere jonge vormgevers, kunstenaars en musea. Hou n8.nl in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen en hoe je je kan aanmelden als jong talent. Nu eerst: zie je bij Edits op CS!

www.flickr.com/photos/museumnacht/collections/72157623582997249/