Rene Coelhoprijs 2010

Voor de René Coelhoprijs 2010 vraagt het Nederlands Instituut voor Mediakunst, alle Nederlandse kunstacademies een voordracht te doen van een student die eindexamen doet op het gebied van audiovisueel / nieuwe media. De prijs, die is genoemd naar René Coelho - de oprichter en voormalig directeur van het Instituut - bestaat uit een bedrag van euro 1000,- voor de winnaar en een 3- daagse masterclass in september voor alle genomineerden.
Iedere Nederlandse kunstacademie draagt een of twee eindexamenstudenten voor, die naar haar mening in aanmerking komen voor de prijs. Ook de programma commissie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst selecteert tijdens de eindexamenexposities een aantal kandidaten van verschillende academies voor de prijs. De programma commissie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst maakt uit alle inzendingen een shortlist.
Onder voorzitterschap van de directeur van het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Heiner Holtappels, kiest een externe jury, bestaande uit drie deskundigen, de winnaar.
Tevens is er dit jaar een publieksprijs. De werken van de shortlist worden binnenkort online gepresenteerd.