Uitmarkt 2010 NIMk media dome

28 en 29 augustus


virtueel spelen en mediakunst
12.00 – 19.00 uur
Locatie: Podium 21, Museumplein

Tijdens de Uitmarkt 2010 presenteert het Nederlands Instituut voor Mediakunst de NIMk//media_dome. In de dome op het Museumplein laten we werk zien van Rafael Rozendaal: 'Aesthetic Echo', en 'Matter in Motion' van Semiconductor. De dome is ook het vertrekpunt voor het virtuele spel 'Blokkendoos Amsterdam, The sky is not the limit' een Augmented reality project van Sander Veenhof.



Met deze werken verklaren we de 'virtuele stad' tot thema van onze presentatie in de 'werkelijke stad': kom naar ons toe en maak een hypnotiserende reis langs virtuele landschappen en steden; kom kijken en zie hoe Milaan als een Sci Fi-stad uit onderdelen wordt op- en doorgebouwd; kom en werk met andere Uitmarkt-bezoekers aan de hoogste virtuele toren van Amsterdam zonder je handen vies te maken! En vergeet niet je smartphone mee te nemen!

De dome is ook het vertrekpunt van een bijzondere fanfare van STEIM. Zij hebben de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuwe set van instrumenten in opdracht van de regio Limburg in samenwerking met de instrumenten bouwer Piet Jan Blauw.  De premiere van het toepassen van deze instrumenten vindt plaats op de UItmarkt. Kom kijken!!

www.steim.nl

Semiconductor, Matter in motion: http://catalogue.nimk.nl/index.php?art_id=14955
Rafael Rozendaal, Aesthetic Echo: http://www.aestheticecho.com/
Sander Veenhof, Blokkendoos Amsterdam, The sky is not the limit: http://sndrv.nl/


Met dank aan:
Domes Europe en Sander Veenhof (i.s.m. Johannes la Poutré / TAB Worldmedia)
Powered by BeamSystems