Museumnacht 2006

04-11-2006


Bodies Anonymous, Stein Vasulka, Genes in a Bottle en de deelnemende kunstenaars van Natural Habitat

zaterdag 4 november van 19.00 – 02.00

All night interventie van Bodies Anonymous rond de video-installatie Geomania (1987) van Steina. Met haar installatie Geomania keert Steina terug naar haar geboorteland IJsland. Tien monitoren in de vorm van een berg tonen beelden van landschappen en natuurverschijnselen die Steina opnam in IJsland en haar huidige verblijfplaats New Mexico. Ruige ongecultiveerde geologische landschappen komen voorbij en worden elektronisch met elkaar verweven. Steen en water, beweging en stilstand, natuur en technologie staan naast elkaar op een manier die normaal niet te zien is. Steina wilde meer dan alleen natuuropnames maken, en door haar manipulatie is het werk een sensuele verbeelding van elektronische gegenereerde kleur en textuur geworden waarbij paradoxale werelden samenkomen.
www.vasulka.orgBodies Anonymous
werkt onder het motto pure dans - non fictie, met als doel nieuwe uitgangspunten voor dans te realiseren in voorstellingen in theater en op lokatie. Speciaal voor de Museumnacht zoeken zij de interactie op tussen natuur en lichaam en reageren zij daarbij op de installatie van Steina. Evenals in haar werk werkt Bodies Anonymous vanuit een paradox, ditmaal tussen lichaam en ruimte. Zij spelen met vaststaande conventies als gedrag, beweging, prikkels en acties die de (on)zichtbare lijn vormen tussen de wilde en de menselijke natuur.
www.bodiesanonymous.nl

Meteen bij binnenkomst kan de bezoeker haar eigen DNA laten stoppen in een eigentijdse ketting. Genes in a Bottle isoleert het DNA van de bezoeker, bewerkt het met huis-tuin-en-keuken middelen en verwerkt het tenslotte in een ultiem individueel halskettinkje. Nu is er eindelijk een kans om je eigen DNA te bewonderen.
Vanaf 21.00 uur en op=op
www.praktijk.nu

Natural Habitat - tentoonstelling
Tijdens de Museumnacht is de tentoonstelling Natural Habitat te bezoeken. In Natural Habitat spelen kunstenaars met de grenzen tussen natuur, cultuur en technologie. Natural Habitat laat een positief beeld zien van een nieuwe natuur. Met Boredom Research, Christa Sommerer & Laurent Mignonneau, Erwin Driessens & Maria Verstappen, Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand, Koert van Mensvoort & Mieke Gerritzen, Marloes de Valk & Aymeric Mansoux, Mateusz Herczka, Merijn Bolink, Simon Heijdens en Steina. De tentoonstelling duurt tot en met 16 december 2006.

Voor informatie over kaartverkoop:
www.n8.nl