Impakt@montevideo

06-12-2005


Speciale sneak preview, Impakt Festival 2005, 7 t/m 11 december, Utrecht.

Impakt Festival 2005
ADVENTURES IN SOUND AND IMAGE

Op 6 december organiseert het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo een speciale sneak preview van het Impakt Festival dat van 7 t/m 11 december in Utrecht plaats vindt.

Samen met festival directeur Arjon Dunnewind en enkele kunstenaars uit het programma wordt in vogelvlucht vooruit geblikt op hoogtepunten uit het programma.

Er wordt werk vertoond van Jeremy Blake, één van de kunstenaars uit ‘Chasing the Sublime in the Age of Crystal’, de tentoonstelling van het Impakt Festival. Jeremy Blake werd bij het grote publiek bekend door de digitale animaties die maakte voor Paul Thomas Andersons film ‘Punch-drunk Love’. Ook verzorgde album covers en visuals voor Beck.

De Duitse filmmaker Matthias Müller presenteert in het Impakt Festival een 3-delig retrospectief van zijn werk . Müller maakt dromerige ‘home-movie’-achtige films en prachtige found-footage werken. Ook exposeert hij steeds vaker met installaties en fotowerken in musea en galleries. We vertonen alvast één werk uit zijn retrospectief.

De Spaanse kunstenaar Manual Saiz is aanwezig om zijn project ‘videoDictionary’ te introduceren. De VideoDictionary is een verzameling video’s van één minuut waarin kunstenaars een visuele definitie geven van een begrip uit het woorden boek. Het project bevat werken van onder andere Marijke van Warmerdam, Johan Grimonprez, Pierre Bismuth, Mark Lewis en Alicia Framis. In opdracht van Impakt hebben Gabriël Lester, Yeondoo Jung, Aernout Mik en Yael Bartana een nieuw werk geproduceerd voor het project.

PFFR was met zijn Wonder Showzen dé hit van de AV-BBQ’s die Impakt deze zomer organiseerde. Wonder Showzen is het best te omschrijven als een soort dolgedraaide versie van Sesamstraat: “Wonder Showzen takes your favorite things about watching TV as a kid and turns them into a twisted nightmare”. In een speciale nachtvoorstelling wordt op het Impakt Festival een nieuwe serie Wonder Showzen afleveringen gepresenteerd.

In Panorama en Juicy Meadows laat Impakt ieder jaar zijn selectie zien van de beste en meest bijzondere films en videos van het afgelopen jaar. Naast opvallende producties die ontdekt werden op buitenlandse mediafestivals is er ook werk van Impakt oudgedienden en aanstormende jonge talenten die het Impakt selectieteam aangenaam verrasten. In de sneak preview van Montevideo worden alvast bijzondere titels vertoond.
Aanvang 20.30 uur

Toegang 3,50 (studenten 2,50)